پزشکان

بهترین دکتر کلیه در کرج【سال1402】❤️+ لیست 8 تایی

در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین دکتر کلیه در کرج آشنا کنیم؛ کلیه ها همانند قلب و ریه از اعضای حیاتی و مهم در بدن انسان هستند؛ در صورت اختلال در عملکرد کلیه ها، سلامت افراد با تهدید جدی روبرو می شود. از این رو، انجام معاینات دوره ای جهت تشخیص به موقع بیماری های کلیوی بسیار مهم است؛ زیرا عدم درمان به موقع هرگونه اختلال در کلیه ها، زندگی فرد را با خطرات جدی مواجه می کند و ممکن است برای همیشه کلیه های خود را از دست بدهد. با توجه به اهمیت موضوع، توجه داشته باشید جهت درمان بیماری ها و نارسایی های کلیوی، به پزشکان دارای صلاحیت مراجعه کنید.

نارسایی کلیوی چیست؟

کلیه های شما یک جفت اندام لوبیا شکل هستند که در قسمت کمر (ناحیه ی پهلو) شما قرار دارند. هر کلیه در یک طرف ستون فقرات شما جای گرفته است. این اعضای حیاتی، خون را فیلتر کرده و سموم را از بدن شما خارج می کنند. سموم دفع شده به مثانه می روند و با ادرار دفع می شوند. نارسایی کلیه زمانی اتفاق می افتد که کلیه های شما توانایی خود را در تصفیه کردن مواد زائد و سموم از خون، از دست می دهند. عوامل زیادی می توانند در سلامت و عملکرد کلیه های شما اختلال ایجاد کنند، مانند:

  • ترومای کلیه
  • کم آبی شدید
  • جریان خون ناکافی به کلیه ها
  • برخی از بیماری های حاد و مزمن
  • قرار گرفتن در معرض سموم، آلاینده های محیطی یا برخی داروها

اگر کلیه ها به درستی کار نکنند، بدن شما مملو از سموم می شود؛ این امر، در نهایت منجر به نارسایی کلیه شده و در صورت عدم درمان، می تواند تهدید کننده زندگی و عامل مرگ باشد. پنج نوع مختلف نارسایی کلیه وجود دارد. نارسایی حاد کلیه زمانی رخ می دهد که کلیه ها به طور ناگهانی عملکرد صحیح خود را از دست داده و نمی توانند به درستی وظایف خود را انجام دهند؛ اما، نارسایی مزمن کلیه در طول زمان رخ می دهد.

نارسایی کلیوی چیست؟

انواع نارسایی های کلیه عبارتند از:

  • نارسایی حاد پیش کلیوی (Acute prerenal kidney failure): جریان ناکافی خون به کلیه ها می تواند باعث نارسایی پیش کلیوی حاد شود. در واقع، کلیه ها بدون جریان خون کافی، نمی توانند سموم را از خون پاکسازی کنند. این نوع نارسایی کلیه، معمولاً با مشخص شدن علت کاهش جریان خون، قابل درمان است.
  • نارسایی حاد داخلی کلیه (Acute intrinsic kidney failure): نارسایی حاد داخلی کلیه می تواند ناشی از وارد شدن ضربه ی مستقیم به کلیه ها باشد؛ مانند ضربه فیزیکی یا تصادف. علل دیگر ایجاد این نارسایی عبارتند از: سموم بیش از حد و ایسکمی که منجر به کمبود خون و کاهش رسیدن اکسیژن به کلیه ها می شوند. همچنین، ایسکمی خود می تواند ناشی از خونریزی شدید، شوک، انسداد رگ های خونی (شریان کلیوی) و بیماری گلومرولونفریت باشد؛ وضعیتی که در آن رگ های خونی کوچک در کلیه ها، ملتهب می شوند.
  • نارسایی مزمن پیش کلیوی (Chronic prerenal kidney failure): هنگامی که برای مدت زمان طولانی، خون کافی در کلیه های شما جریان نداشته باشد، کلیه ها شروع به کوچک شدن می کنند و رفته رفته توانایی و عملکرد خود را از دست می دهند.
  • نارسایی مزمن داخلی کلیه (Chronic intrinsic kidney failure): نارسایی مزمن داخلی کلیه زمانی اتفاق می افتد که به دلیل بیماری داخلی کلیوی، آسیب طولانی مدت به کلیه ها وارد شود. همان طور که گفته شد، نارسایی داخلی کلیوی، ناشی از وارد شدن ضربه ی مستقیم به کلیه ها می باشد و خونریزی شدید یا کمبود اکسیژن را سبب می شود.
  • نارسایی مزمن پس کلیوی (Chronic post-renal kidney failure): نارسایی مزمن پس کلیوی زمانی اتفاق می افتد که انسداد طولانی مدت مجاری ادراری مانع از خروج ادرار می شود و فشار ایجاد شده در نهایت باعث آسیب به کلیه می گردد.

انتخاب بهترین دکتر کلیه در کرج

علائم بیماری های کلیوی معمولا نهفته و بسیار نامحسوس هستند. بنابراین ضروری است تا در دوره های زمانی مناسب، جهت انجام غربالگری و چکاپ به پزشکی متخصص و کاربلد در امر تشخیص و درمان بیماری های کلیه، مراجعه کنید تا در صورت ابتلای شما به هر نوع اختلال و بیماری کلیوی، با تشخیص به موقع و صحیح خود، بهترین و کوتاه ترین روند درمان را برای شما تعیین و اجرا کند. بعد از انتخاب پزشک دارای صلاحیت علمی و عملی مانند بهترین دکتر کلیه در کرج، وقت ویزیت خود را تعیین کرده و در اسرع وقت به وی مراجعه کنید.

بهترین دکتر کلیه در کرج، در اولین جلسه ملاقات با شما، اطلاعاتی را در مورد سابقه پزشکی، داروهایی که در حال حاضر مشغول به مصرف آن هستید، سابقه ی ارثی بیماری های کلیوی، علائم و … از شما خواهد پرسید. سپس، بعد از انجام معاینه ی فیزیکی، بهترین دکتر کلیه در کرج، می تواند از چندین آزمایش برای تشخیص نارسایی کلیه استفاده کند.

انتخاب بهترین دکتر کلیه در کرج

برخی از رایج ترین آزمایشات تشخیصی در بیماری های کلیوی که ممکن است توسط بهترین دکتر کلیه در کرج درخواست شوند، عبارتند از: آزمایش ادرار، اندازه گیری حجم ادرار، آزمایش رسوب ادرار، نمونه های خون، انواع روش های تصویربرداری مانند ام آر آی یا سونوگرافی و در نهایت بیوپسی یا نمونه برداری از کلیه ها. جهت دستیابی به نتایج معتبر آزمایشگاهی و تصویربرداری، به مقالات بهترین آزمایشگاه در کرج و بهترین مرکز تصویربرداری در کرج مراجعه کنید.

سپس، بعد از تشخیص نوع نارسایی و بیماری کلیوی، بهترین دکتر کلیه در کرج با تکیه بر دانش و تجربه ی خود یکی از روش های درمانی را با در نظر گرفتن نوع نارسایی کلیوی و میزان پیشرفت آن، تجویز خواهد کرد. برای مثال بهترین دکتر کلیه در کرج ممکن است درمان هایی مانند دارو درمانی، دیالیز، پیوند کلیه و … را تجویز کند؛ او همچنین دستورالعمل هایی را برای اصلاح سبک زندگی (رژیم غذایی مناسب، پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و …) ارائه خواهد داد.

در صورت ابتلا به نارسایی کلیه، ضروری است با بهترین دکتر کلیه در کرج، جهت تعیین بهترین گزینه های درمانی برای بهبود و بازیابی سلامت خود همکاری لازم را داشته باشید. ما در ادامه فهرستی از بهترین دکتر کلیه در کرج را به شما عزیزان ارائه می دهیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید. پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله بهترین دکتر کلیه در تهران را از دست ندهید.

علائم نارسایی کلیوی

نارسایی کلیه در مراحل اولیه، اغلب علائم قابل توجهی ایجاد نمی کند؛ در واقع، تشخیص علائم اولیه ی بیماری کلیوی، دشوار است. این نشانه ها اغلب نامحسوس بوده و به سختی قابل شناسایی هستند. اگر در مراحل اولیه ابتلا به بیماری کلیوی هستید، ممکن است نشانه هایی مانند: کاهش ادرار خروجی، تورم در اندام ها و تنگی نفس را تجربه کنید. طبق تحقیقات انجام شده حدود 90 درصد از افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه، نمی دانند که به آن مبتلا هستند. با پیشرفت بیماری کلیوی، علائم احتمالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کما
  • تشنج
  • حالت تهوع مداوم
  • کاهش مقدار ادرار
  • گیجی و سردرگمی
  • تنگی نفس غیر قابل توضیح
  • احساس درد یا فشار در قفسه سینه
  • احساس خواب آلودگی یا خستگی مفرط
  • تورم در پاها و یا مچ آن ها به دلیل احتباس مایعات ناشی از نارسایی کلیه ها در دفع ادرار

رنگ ادرار شما پنجره کوچکی به سلامت بدن شماست. تا زمانی که آسیب به کلیه ها پیشرفت نکرده باشد، ادرار، چیز زیادی در مورد وضعیت عملکرد کلیه ها نشان نمی دهد. با این حال، تغییر رنگ ادرار ممکن است یک علامت هشدار دهنده مبنی بر وجود برخی مشکلات و بیماری های کلیوی باشد.

علائم نارسایی کلیوی
  • شفاف یا زرد کم رنگ: ادرار شفاف یا زرد کم رنگ نشان می دهد که بدن شما به خوبی هیدراته (آب رسانی به سلول ها) شده است. مشاهده این رنگ در اکثر موارد ایده آل است.
  • زرد تیره یا کهربایی: این رنگ نشان می دهد، ممکن است دچار کم آبی شده باشید؛ بنابراین، سعی کنید آب بیشتری بنوشید و مصرف نوشابه های تیره رنگ، چای یا قهوه را کاهش دهید.
  • نارنجی: این رنگ می تواند نشانه کم آبی بدن یا نشانه وجود صفرا در جریان خون شما باشد. معمولا، بیماری کلیوی باعث ایجاد این تغییر رنگ نمی شود.
  • صورتی یا قرمز: ادرار با رنگ صورتی یا قرمز ممکن است نشانه ی ادرار حاوی خون باشد. همچنین، ممکن است در اثر مصرف برخی مواد غذایی مانند چغندر یا توت فرنگی ایجاد شود. آزمایش سریع ادرار می تواند علت اصلی را مشخص کند.
  • کف آلود: وجود کف یا حباب های اضافی در ادرار، نشانه ای از وجود پروتئین زیاد است. وجود پروتئین در ادرار نشانه ی ابتلا به بیماری کلیوی می باشد.

علل نارسایی کلیوی

نارسایی کلیوی، می تواند نتیجه بیماری یا ناشی از علل مختلفی باشد. برای مثال دیابت و فشار خون دو عامل رایج ایجاد نارسایی کلیوی هستند. افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به نارسایی کلیوی می باشند، معمولا یک یا چند مورد از موارد زیر را دارند:

  • از بین رفتن جریان خون در کلیه ها: از دست دادن ناگهانی جریان خون به کلیه ها می تواند باعث نارسایی کلیه شود. برخی از بیماری هایی که باعث قطع یا کاهش جریان خون به کلیه ها می شوند، عبارتند از: حمله قلبی، بیماری قلبی، زخم کبد یا نارسایی کبد، کم آبی بدن، سوختگی شدید، واکنش های آلرژیک، عفونت شدید (مانند عفونت سپسیس)، فشار خون بالا. همچنین، مصرف داروهای ضد التهابی می تواند، جریان خون را محدود کنند.
علل نارسایی کلیوی
  • مشکلات دفع ادرار: هنگامی که بدن شما نتواند ادرار را دفع کند، سموم ایجاد شده در کلیه ها جمع می شوند. ابتلا به برخی از سرطان ها می تواند مجاری ادرار را مسدود کند؛ مانند: سرطان پروستات، روده ی بزرگ، دهانه ی رحم و سرطان مثانه. سایر بیماری ها می توانند با ادرار تداخل پیدا کنند و احتمالاً منجر به نارسایی کلیوی شوند؛ از جمله: سنگ کلیه، بزرگی پروستات، لخته شدن خون در دستگاه ادراری و آسیب به اعصابی که مثانه را کنترل می کند.
  • سایر عوامل: به جزء عوامل ذکر شده، برخی دیگر از دلایل شایع و مهم که ممکن است منجر به نارسایی کلیوی شوند عبارتند از: وجود لخته ی خون در داخل یا اطراف کلیه ها، عفونت، مسمومیت با فلزات سنگین، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، بیماری واسکولیت یا التهاب رگ های خونی، بیماری خود ایمنی لوپوس، بیماری گلومرولونفریت یا التهاب رگ های خونی کوچک کلیه ها، سندرم اورمیک همولیتیک، سرطان مولتیپل میلوما، بیماری خود ایمنی پوستی اسکلرودرمی، بیماری پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک یا لخته شدن خون در عروق کوچک، مصرف داروهای خاص مانند داروهای شیمی درمانی در انواع سرطان یا داروهای درمانی بیماری های خود ایمنی، رنگ های مورد استفاده در برخی آزمایشات تصویربرداری، مصرف آنتی بیوتیک های خاص و دیابت کنترل نشده.

کلام آخر

کلیه ها این اندام کوچک اما بسیار مهم در حیات انسان، نیازمند توجه و مراقبت ویژه هستند؛ از این رو، توصیه می شود ضمن اصلاح شیوه ها و سبک زندگی، جهت انجام معاینات دوره ای به منظور پیشگیری و تشخیص به موقع انواع نارسایی های کلیوی، به پزشکان حرفه ای و متخصص مراجعه کنید. عدم مراجعه به پزشک واجد شرایط در زمان مناسب و همچنین، گرفتن برنامه های درمانی از پزشکان فاقد صلاحیت، علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین درمانی، صدمات جبران ناپذیری را بر سلامت شما وارد خواهد کرد.

سایت جراحتو سعی بر آن داشته تا شما را با بهترین دکتر کلیه در کرج آشنا کند؛ از شما سپاسگزاریم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. در صورت داشتن سؤال و تمایل به دریافت مشاوره می توانید با شماره تلفن های مذکور تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (24 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا