بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج در سال 1402 (لیست بهترین ها)

در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج آشنا کنیم؛ اما قبل از آن لازم است اطلاعاتی را در رابطه با نحوه ی عملکرد کلیه، بیماری های شایع کلیوی در اطفال و علائم آن ها کسب کنید تا با دید بازتر و دقت بیشتری علائم هشداردهنده ی اختلالات کلیوی را در کودک خود تشخیص داده و با مراجعه به موقع به بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج، اقدامات مراقبتی و پزشکی لازم را جهت رفع بیماری انجام دهید. از آن جایی که عدم توجه به درمان بیماری های کلیوی در اطفال، مشکلات جبران ناپذیری را ایجاد خواهد کرد و حتی می تواند منجر به از دست دادن کلیه ی کودک شود، ضروری است در انتخاب پزشک دقت لازم را به کار ببرید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
کلیه در اطفال
کلیه ها مانند سیستم جمع آوری و دفع زباله های بدن هستند؛ آن ها به عنوان سیستم فیلتر در بدن مانند صافی عمل کرده و به کنترل سطح آب و دفع مواد زائد از طریق ادرار کمک می کنند. کلیه ها همچنین، در تنظیم فشار خون، تولید گلبول های قرمز، سطح کلسیم و مواد معدنی نقش مهمی دارند. در میان وظایف متعدد کلیه ها، مهم ترین وظیفه ی آن ها این است که مواد زائد را از خون خارج کرده و به صورت ادرار از بدن دفع می کنند. به بیان بهتر، هنگامی که فرد ادرار می کند، دستگاه ادراری این مواد زائد را از بدن خارج می کند؛ به این صورت که، کلیه از طریق واحدهای میکروسکوپی به نام نفرون، مواد زائد و آب اضافی را از غذایی که فرد می خورد، حذف می کند و مواد شیمیایی مورد نیاز بدن (مانند سدیم، فسفر و پتاسیم) را به جریان خون باز می گرداند. آب اضافی با مواد زائد دیگر ترکیب می شود و تبدیل به ادرار می گردد؛ سپس، از طریق لوله های نازکی به نام حالب به مثانه منتقل می شود و در آنجا باقی می ماند، تا زمانی که از طریق مجرای ادرار (لوله ای که ادرار را از بدن به مثانه می برد) خارج شود.
نارسایی کلیه که نارسایی کلیوی نیز نامیده می شود، هنگامی اتفاق می افتد که کلیه ها فیلتر کردن مواد زائد از بدن را به درستی انجام نداده، در نتیجه، مواد زائد و مواد سمی در خون جمع می شوند. نارسایی کلیه می تواند حاد (ناگهانی) یا مزمن (به مرور زمان و معمولا طولانی مدت یا دائمی) باشد. در اطفال نیز، گاهی اوقات به دلیل عدم تکامل و رشد کافی کلیه ها، این عضو حیاتی آن طور که باید کار نمی کند و عملکرد آن دچار اختلال می شود؛ اغلب مشکلات کلیوی در اطفال، ژنتیکی هستند؛ در واقع به دلیل اقدامات والدین و سهل انگاری آن ها به وجود نیامده اند. همچنین، در سایر موارد ممکن است یک کودک مشکلات سلامت و بیماری دیگری داشته باشد که در اثر آن، عملکرد کلیه ها تحت تأثیر قرار گرفته و دچار اختلال شود. در صورت مراجعه به هنگام به پزشکان متخصصی که در حوزه ی درمان بیماری های کلیوی کودکان، فعالیت می کنند، اغلب اختلالات کلیوی با روش های درمانی و مراقبتی، قابل شناسایی و درمان می باشند. البته، گاهی به علت شدید بودن مشکلات کلیوی، انجام جراحی درمانی ضرورت می یابد.

انتخاب بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج
نقش مهم کلیه ها در حفظ سلامت انسان به ویژه در کودکان، ضرورت درمان اختلالات کلیوی و انتخاب پزشکی کاربلد، متخصص و باتجربه را دو چندان می کند. اگر کودک شما مشکوک به بیماری کلیوی باشد، زمان را از دست نداده و بعد از انتخاب بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج به وی مراجعه کنید. بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج، سابقه ی پزشکی کودک را می گیرد، معاینه ی فیزیکی انجام می دهد و تست های تشخیصی مانند آزمایش ادرار، آزمایش خون، مطالعات تصویربرداری یا بیوپسی را برای کمک به تشخیص صحیح، تجویز می کند. دو ابزار مهم تشخیصی دیگر که بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج از آن ها استفاده می کند، اندازه گیری فشار خون و بررسی روند رشد کودک می باشند.
با انجام آزمایش ادرار، بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج می تواند به سرعت ناهنجاری هایی مانند تعداد زیاد گلبول های قرمز خون را که ممکن است نشانه ای از التهاب یا تحریک در دستگاه ادراری باشد، تشخیص دهد. همچنین، آزمایش ادرار می تواند تعداد زیادی گلبول های سفید خون را که بیشتر با عفونت های مثانه و کلیه مرتبط است، شناسایی کند. نتایج برخی از آزمایش های خون به بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج نشان می دهد که کلیه ها چه میزان مواد زائد را فیلتر و ترکیب شیمیایی جریان خون را متعادل کرده اند.
بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج از بیوپسی کلیه برای ارزیابی عملکرد آن استفاده می کند. در این روش، در حالی که کودک تحت بیهوشی است، قسمت کوچکی از بافت کلیه با سوزن برداشته می شود. بیوپسی می تواند به تشخیص دقیق مشکلات کلیوی (حدود 9 مورد از 10 مورد) کمک کند. به ویژه در تشخیص بیماری هایی مانند نفریت و نفروز مفید است. استفاده از سونوگرافی، اسکن توموگرافی کامپیوتری، اسکن هسته ای کلیه و نوار مثانه نیز از روش های تشخیصی دیگری هستند که ممکن است توسط بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج برای کمک به تشخیص بیماری های کلیوی به کار روند.
بعد از شناسایی و تشخیص نوع اختلال کلیوی، روش درمانی مناسب توسط بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج تعیین و پیگیری می شود. این بیماری ها ممکن است حاد یا مزمن باشند. آسیب حاد کلیه (یا نارسایی حاد کلیه) ممکن است به دلیل عفونت باکتریایی، آسیب، شوک، نارسایی قلبی، مسمومیت یا مصرف بیش از حد دارو باشد. درمان شامل اصلاح مشکلی است که منجر به آسیب کلیه شده و در برخی موارد فرد دیالیز می شود. در مقابل، نارسایی مزمن کلیه شامل بدتر شدن عملکرد کلیه در طول زمان است. در کودکان و نوجوانان، می تواند ناشی از عدم بهبود نارسایی حاد کلیه باشد؛ مانند: نقص های مادرزادی، بیماری های مزمن کلیوی یا فشار خون شدید مزمن. نارسایی مزمن کلیه نیز اگر به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است. به طور کلی، هدف درمان معمولاً بهبود عملکرد کلیه با استفاده از دارو، کنترل فشار خون و رژیم غذایی کودک است. در برخی موارد، ممکن است پیوند کلیه مورد نیاز باشد. ما در ادامه فهرستی از بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج را به شما عزیزان ارائه می دهیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید. پیشنهاد می کنیم مقالات مرتبط با این مقاله را، با عناوین بهترین دکتر کلیه اطفال در ایران و بهترین دکتر کلیه اطفال در تهران را نیز مطالعه کنید.
علائم مشکلات کلیوی در اطفال
علائم و نشانه های مشکلات مجاری ادراری یا بیماری های کلیوی متفاوت است؛ لازم است والدین نسبت به بروز هر کدام از این نشانه ها در کودکان خود، توجه لازم را داشته باشند، تا فرصت درمان را از دست ندهند؛ این علائم عبارتند از:
- تب
- عفونت ادراری
- وجود خون در ادرار
- تورم یا ادم در پاها و مچ پا
- تورم اطراف چشم ها و صورت
- سوزش یا درد در هنگام ادرار کردن
- افزایش قابل توجه در تکرر ادرار یا تعداد دفعات ادرار
- برگشت و عود شب ادراری در کودکانی که چندین ماه خشک بوده اند و شب ادراری نداشته اند؛
- مشکل در کنترل ادرار به ویژه در کودکانی که به اندازه ی کافی برای استفاده از توالت بالغ هستند.
- فشار خون بالا: فشار خون بالا در کودک نشانه مهمی است که ضرورت ارزیابی و بررسی عملکرد کلیه ها را یادآوری می کند.
- مشکلات رشد جسمی: اندازه گیری دقیق رشد می تواند سرنخی برای تشخیص برخی بیماری های کلیوی ارائه دهد؛ زیرا کودکان مبتلا به بیماری مزمن کلیوی اغلب مشکلات رشدی نیز دارند.

شایع ترین بیماری های کلیه در اطفال
بسیاری از مشکلات کلیوی در اطفال را می توان قبل از تولد نوزاد، از طریق آزمایشات معمول پیش از تولد، تشخیص داد و در حالی که کودک در حال رشد است و سن کمی دارد با دارو یا جراحی، درمان کرد. البته سایر مشکلات کلیوی ممکن است بعدها با بروز علائمی خود را نشان دهند. شایع ترین بیماری های کلیوی در اطفال که از بدو تولد وجود دارد یا به بیان دیگر، منشاء ژنتیکی دارند، عبارتند از:
- گلومرولونفریت
- سندرم نفروتیک
- هیدرونفروز جنینی
- اسیدوز توبولار کلیه
- انسداد دریچه خلفی مجرای ادرار
- بیماری کلیه پلی کیستیک (PKD)
- بیماری کلیه مولتی کیستیک (MKD)
- تومور ویلمز (از تومورهای بدخیم کلیه)
- مشکلات مادرزادی دستگاه ادراری: زمانی که کودک در رحم رشد می کند، بخشی از دستگاه ادراری می تواند به اندازه غیرطبیعی یا یا شکل و موقعیت غیرطبیعی رشد کند. این مشکلات عبارتند از: تکثیر حالب ها و کلیه نعل اسبی.
- سایر مشکلات کلیوی: گاهی اوقات یک کودک ممکن است مشکلات سلامت دیگری داشته باشد که بر عملکرد کلیه ها تأثیر می گذارد. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد: فشار خون بالا، سنگ کلیه، نفریت (نوعی التهاب کلیه) و عفونت های دستگاه ادراری.
کلام آخر
امروزه، شمار کودکان مبتلا به بیماری های کلیوی در ایران و از جمله کرج، در حال افزایش است؛ به جرأت می توان گفت تغییر در سبک و عادات زندگی روزمره، بروز مشکلات مادرزادی و همچنین وجود مسائل محیطی به افزایش این بحران دامن می زنند. بنابراین، جهت حفظ سلامت کودکان، این سرمایه های با ارزش و تأثیرگذار در آینده کشور، نیاز است والدین نسبت به علائم بیماری ها به ویژه بیماری های مربوط به کلیه، توجه بیشتری داشته باشند و در اولین فرصت، نسبت به درمان فرزند خود اقدام کنند؛ اولین گام، انتخاب بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج است. از این رو، سایت جراحتو سعی بر آن داشته تا شما را با بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج آشنا کند؛ از شما سپاسگزاریم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. در صورت داشتن سؤال و تمایل به دریافت مشاوره می توانید با شماره تلفن های مذکور تماس حاصل فرمایید.